Η Στέγη σήμερα

Η Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος» εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο επί της οδού Μεσολογγίου 21 και είναι Ν.Π.Ι.Δ, το οποίο εποπτεύεται από την Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα .Φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6 εως 18 ετών και σκοπός της είναι η παροχή φροντίδας και φιλοξενίας, η προστασία, διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, ψυχοσυναισθηματική στήριξη και κοινωνική αποκατάσταση κοριτσιών κακοποιημένων, παραμελημένων και γενικότερα προερχόμενων από οικογένειες με διάφορα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα με ταυτόχρονη αδυναμία παροχής ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης.

Οι αιτήσεις για στέγαση ανήλικων αυξάνονται συνεχώς και ολοένα περισσότερα παιδιά μας χρειάζονται. Για εμάς, μείζονος σημασίας αποτελεί η οικονομική ενίσχυση της Στέγης, καθώς οι ανάγκες καθίστανται συνεχώς αυξανόμενες. Τα τελευταία αρκετά χρόνια έχουμε λάβει ισχνή κρατική επιχορήγηση, που πρακτικά ελάχιστες ανάγκες κατάφερε να καλύψει. Στηριζόμαστε στις εξώστρεφες δράσεις μας, στις δωρεές μεμονομένων πολιτών, καθώς και στον καθένα που δύναται να συνδράμει οικονομικά, ώστε να συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοριτσίων μας.

Μέριμνα μας αποτελεί η διαμόρφωση μιας καθημερινότητας, όπου θα μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να διαμορφώσουμε τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Θα αποτελούσε μεγάλη ευγνωμοσύνη για εμάς, αν σε αυτή μας την προσπάθεια εξασφαλίζαμε την οικονομική και υλική συνδρομή σας.